Home| Ik zoek werk | Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Wanneer u vrijwilligerswerk verricht kunt u in aanmerking komen voor een kostenvergoeding. Er zijn echter wel voorwaarden verbonden aan het ontvangen van een kostenvergoeding. Zo bent u bijvoorbeeld verplicht om uw consulent werk zo snel mogelijk te informeren als u vrijwilligerswerk wilt gaan doen. Voordat u met de vrijwillige werkzaamheden begint, beoordeelt de afdeling werk en inkomen in hoeverre het vrijwilligerswerk bijdraagt aan bijvoorbeeld vermindering van uw afhankelijkheid van de bijstand.

Voorwaarden

De vrijwilligersvergoeding moet u zelf aanvragen. Dit kan na afloop van de periode van 12 maanden, waarbinnen het vrijwilligerswerk is verricht. De aanvraag moet uiterlijk 3 maanden na afloop van deze periode door u worden ingediend. U moet dan in de periode van 12 maanden minimaal 160 uur aan vrijwilligerswerk hebben verricht.

Daarnaast moet het  aanvraagformulier voorzien zijn van een ondertekende verklaring van de organisatie bij wie u het vrijwilligerswerk hebt uitgevoerd.

Vraag uw consulent werk om een formulier aanvraag kostenvergoeding vrijwilligerswerk of download het formulier kostenvergoeding vrijwilligerswerk (pdf, 122 kB).

Contact

Werkplein Doetinchem
Terborgseweg 136
7005 BD Doetinchem
Tel. (0314) 377 377
Wat doet het werkplein?

Contact en openingstijden

Externe links

Gemeente Doetinchem