Home| Ik ben jonger dan 27 jaar | Waar vind ik een werk-leerbaan?

Waar vind ik een werk-leerbaan?

Als je verder wilt leren, maar je wilt tegelijkertijd werken, dan kun je kiezen voor een werkleerbaan. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden om werken en leren te combineren.

Mogelijkheden

Wat voor jou de beste mogelijkheden zijn, hangt af van onder meer wat je al kunt en weet, het vak dat je wilt leren en de vacatures die er zijn. Je trajectbegeleider helpt je daarbij graag. Ook kun je op school informatie krijgen en kun je voor vacatures op diverse websites kijken (waaronder deze).

Leer-werkloket

Naast het Jongerenloket / JOUW Unit zit het leer-werkloket van Werkplein Doetinchem. Ons leer-werkloket kijkt samen met jou naar je mogelijkheden om werken en leren te combineren. Zo helpen wij je bij het vinden van een passende opleiding of werkleerbaan.

Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)

De BBL is een vorm van werken en leren in het MBO. Je werkt in een bedrijf of instelling en gaat gemiddeld één dag in de week naar school. Jouw werkgever krijgt jaarlijks een bijdrage in de kosten en fiscaal voordeel.

Eigen initiatief

Je mag natuurlijk ook zelf initiatief nemen voor het werken en leren bij een bedrijf of instelling. Daarvoor moet je in de meeste gevallen wel aan opleidingseisen voldoen. Deze eisen verschillen per beroepsopleiding en niveau van de opleiding.
 

Gemeente Doetinchem